Ilmastointihuollot kaikille automerkeille

Säännöllinen huolto auttaa ilmastointijärjestelmää toimimaan tasaisesti ja ennaltaehkäisee suuria rahaa ja aikaa vieviä korjaustöitä. Ilmastoinnin oikea toiminta on tärkeää myös ympäristölle, sillä viat voivat johtaa jäähdytysnestevuotoihin. Vuototapauksissa pelkkä jäähdytysnestesäiliön täyttäminen ei riitä.

Ilmastointihuollon toimenpiteet

Ilmastointihuoltoon kuuluu kylmäaineen imeminen pois järjestelmästä ja puhdistus. Tämän jälkeen täytämme ilmastointijärjestelmän ja lisäämme kylmäainetta, jos tarvetta on. Usein ilmastointihuollon yhteydessä tarkistetaan myös ilmastointijärjestelmän öljyn määrä ja lisätään sitä tarvittaessa.

Koska autosi ilmastointi on viimeksi tarkastettu tai huollettu?

Ilmastointijärjestelmän vikoja ei aina ole helppo huomata. Autoon voi huomaamatta päästä pakokaasuja ja muita terveydelle haitallisia epäpuhtauksia. Myös tästä syystä ilmastoinnin suodatin on vaihdettava säännöllisin väliajoin. Ajan mittaan suodattimeen kertyy likaa, joka on ihanteellinen kasvualusta bakteereille ja homeitiöille sään viiletessä. Suodatin kannattaakin vaihtaa kerran vuodessa, jokaisen 15 000 ajokilometrin jälkeen tai autotehtaan ohjeiden mukaisesti.

Tuo siis autosi RM-Autohuoltoon perinpohjaiseen tarkastukseen, niin kerromme, onko sen ilmastointi kunnossa.