Säännöllinen öljynvaihto on auton moottorille elintärkeää, sillä se takaa auton varman toiminnan ja mahdollisimman pitkän ja taloudellisen käyttöiän. Öljynvaihto on yksi auton tärkeimmistä huolloista, koska ilman voitelua muodostuu kitkaa ja kone leikkaa kiinni lämpötilan noustessa moottorissa hyvin korkeaksi. 

Öljynvaihto kuuluu auton säännölliseen huoltoon ja öljynvaihtoväli ei saa olla liian pitkä, sillä käytössä öljyyn sekoittuu epäpuhtauksia, jotka heikentävät öljyn ominaisuuksia. Heikentäviltä vaikutuksilta vältytään käyttämällä korkealaatuista öljyä ja vaihtamalla öljy säännöllisesti.

Moottorin kunnon ja pidemmän eliniän varmistamiseksi suosittelemme autollesi öljynvaihtoa 10 000 – 15 000 kilometrin välein. Suoritamme öljynvaihdon moottorin ollessa lämmin, koska tällöin vanha öljy saadaan parhaiten poistettua.

Öljynvaihdossa irrotamme öljypohjan tulppa ja annamme vanhan öljyn valua öljypohjan alle sijoitettuun astiaan. Tämän jälkeen irrotamme öljysuodattimen ja tarkistamme, että vanhan suodattimen kuminen tiiviste ei ole jäänyt kiinni moottoriin. Öljypohjan tulppa laitetaan kiinni ja tarvittaessa vaihdetaan uusi tiiviste sekä asennetaan uusi öljysuodatin tiivisteineen. Uusi öljy kaadetaan moottoriin ja öljyn määrä tarkistetaan. Annamme moottorin käydä ja odotamme, että öljynpaine normalisoituu ja varoitusvalo sammuu. Lopuksi öljyn määrä tarkistetaan vielä uudelleen.

Yleisimpiä huoltotoimenpiteitämme ovat myös vaihteistoöljynvaihto sekä muut pienet huollot. Säännöllisellä huololla vaihteet vaihtuvat paremmin ja voimme ennaltaehkäistä vakavia rikkoutumisia. Öljyt kannattaa vaihtaa 40 000 – 100 000 km välein. Suosittelemme tekemään tarkistuksen, jos vaihteisto aiheuttaa epämääräistä nykimistä.